trikovi-za-uspjesnu-prodaju-nekretnine

Trikovi za bržu i uspješniju prodaju nekretnine

Postoje trikovi kojima možete, čak i u vrijeme recesije, dovesti kupca do svoje nekretnine. Pročitajte savjete koje Vam donosi Total Oglasnik i izdvojite svoju nekretninu u moru ostalih!

Tržište nekretnina vidno je oslabjelo pod pritiskom recesije, no ono nikako nije potpuno zamrlo, jer je potreba za vlastitim domom jedna od bitnijih , pa uvijek postoje kupci koji si u određenom trenutku žele i mogu priuštiti kupnju nekretnine. Prodaja nekretnine može biti dugotrajna i naporna, posebice u ovim vremenima kada je izbor velik, a kupaca malo. Danas, kada je ponuda veća od potražnje, zbog velikog broja nekretnina koje prosječan kupac pogleda tijekom traženja idealne bitno je dobro istaknuti svoju nekretninu, a što je bolje predstavite na tržištu, brže ćete je prodati i dobiti višu cijenu.

Bitno je formirati realnu cijenu kako bi odaziv potencijalnih kupaca bio veći

Zbog visokih cijena nekretnina i osobnih primanja koja ih ne prate, osobe koje kupuju nekretnine najčešće se odlučuju za one koje si prvenstveno mogu priuštiti. Svjesni smo financijske krize koja je zahvatila i nas i ostatak svijeta, pa svaki kupac gleda da za svoj novac dobije što više – zato je formiranje realne cijene bitan korak za uspješnu prodaju. Svaka osoba koja želi prodati nekretninu sklona je postaviti visoku cijenu kako bi ostavila prostor za eventualno spuštanje iste.
Pokušaj prodaje po nerealno visokoj cijeni rezultirati će smanjenim interesom kupaca, pa će i razdoblje prodaje trajati znatno duže. Total Oglasnik savjetuje da je najbolje oglašavati nekretninu po cijeni za koju ste ju stvarno spremni prodati.

Pokažite nekretninu u najboljem svijetlu – uredite, popravite, očistite

Razbijeni automobil vrijedi manje no ispravan, a tako je i s nekretninama! Ponekad više vrijedi uložiti dodatan novac (ne mnogo, naravno) kako bi se popravila oštećenja, no prodati oštećenu nekretninu po znatnoj nižoj cijeni!  Prljava i neuredna nekretnina past će u očima kupca koji će ju zato zasigurno cijeniti mnogo manje no prodavatelj.

Bitno je da potencijali kupac nekretninu  upozna u najboljem svjetlu, te da ona ostavlja dojam da je održavana, stoga, očistite,  renovirajte potrebno, oličite ružne zidove, ofarbajte stolariju ili ogradu: sve su to sitnice koje daju, vizualnu i financijsku vrijednost nekoj nekretnini.

Uklonite sav namještaj i osobne stvari koje vam se čine nepotrebnima kako biste ostavili „prostora“ kupcima da vizualiziraju prostor prema svojim željama i potrebama. Uklanjanjem viška namještaja dobit ćete na prostoru, a time će i sama nekretnina djelovati prostranije.

Istaknite svoju nekretninu

Bitno je kupcima dati do znanja da se Vaša nekretnina prodaje, stoga postavite oglas na specijalizirane portale za prodaju nekretnina, naš prijedlog je oglasnik za nekretnine Total Oglasnik 🙂 .

Osim toga, ispred kuće ili zemljišta stavite dovoljno vidljivu oznaku da je nekretnina na prodaju, a uz to stavite i kontakt broj telefona, te po mogućnosti i primjerice broj oglasa i/ili link na oglas na portalu total-oglasnik.com gdje će kupci vidjeti više informacija.

Uspješna prodaja Vaše nekretnine uglavnom ovisi o profesionalnom opisu Vašeg oglasa – jer za prvi dojam ne postoji druga prilika.

Kako istaknuti nekretninu na portalu Total Oglasnik?

  •     Postavite atraktivan naslov
  •     Istaknite realnu cijenu
  •     Postavite fotografije nekretnine jer su na Crozilli oglasi sa slikama mnogo posjećeniji
  •     Unesite što više informacija o nekretnini kako bi kupac mogao stvoriti što bolji prvi dojam
  •     Unesite adresu i kućni broj kako bi Vaša nekretnina bila vidljiva i putem  Google Street View-a
Ocijeni oglas

About Author

Leave a Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)